Articol si in limba: Engleză

Platforma va conţine o bază de date cu informaţii referitoare la populaţie, localizare, instituţiile de învăţământ, clădiri de birouri, economie etc.
Baza de date va conţine informaţii GIS. Hărţile GIS vor fi concepute pentru a afişa informaţii despre agricultură, zone protejate, infrastructura disponibilă şi infrastructura de afaceri.
De asemenea, platforma va include software-ul de modelare a datelor, pentru a crea potenţialilor investitori o imagine de ansamblu a posibilităţilor şi diverselor scenarii de afaceri.

Portalul va reprezenta un instrument web accesibil gratuit, oriunde în lume, diponibil turiştilor români şi străini care doresc să îşi petreacă un concediu în Regiunea Vest, dar şi turiştilor din zona de acoperire a proiectului, pentru turismul de weekend (excursii, drumeţii etc.). Prin intermediul portalului va fi posibilă realizarea de trasee personalizate – Trip Plannere, dar vor exista şi tururi şi trasee tematice prestabilite.

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană își asumă misiunea de a contribui activ la crearea, susţinerea şi promovarea unui spaţiu dinamic, divers și incluziv bazat pe valorile multiculturale, educaţionale, istorice şi civice ale comunităţii, care să valorizeze identitatea, diversitatea, creativitatea şi avangarda culturală timişeană ca motoare pentru dezvoltare comunitară sustenabilă/durabilă.

Ascuns în inima Carpaţilor Occidentali, micul sat Gărâna a devenit, de-a lungul deceniilor, o adevărată colonie internaţională pentru artişti. Gărâna este gazdă, pentru al 19-lea an consecutiv, a singurului festival internaţional open-air de jazz din Europa de Est, un fel de Woodstock contemporan. Unul dintre cele mai semnificative evenimente muzicale de jazz, cu un public de mii de iubitori de jazz care călătoresc în fiecare vară spre Gărâna, fără a lua în considerare ploaia sau nopţile răcoroase.

Warm up