Articol si in limba: Engleză

Galicia, una dintre cele mai frumoase regiuni din Spania, este un loc de care poate nu ai auzit vreodată. Unica Galicia se află în partea de nord-vest a ţării şi comparativ cu restul Spaniei este o zonă relativ neexplorată, din moment ce majoritatea turiştilor care vin în Spania se îndreaptă către Barcelona, Madrid şi Costa del Sol. Cel mai cunoscut oraş din Galicia este probabil Santiago de Compostela, una dintre cele mai mari destinaţii de pelerinaj din lume. În zonă se află câteva cursuri de apă magnifice, precum:  Rias Baixas, în partea de sud şi Rías Altas în nord.

Dacă se doreşte cunoaşterea istoriei acestor locuri, trebuie vizitat vechiul aşezământ celt, cunoscut sub numele de Castro de Barona. Acesta se găseşte lângă Ria de Muros e Noia. În apropiere se află pitoreştile oraşe Pobra do Caraminal, Ribeira şi Porto do Son, care şi-au păstrat tot farmecul original.

Locaţia ideala pentru explorări este Illas Cíes. Acesta este un grup de insule aflate în largul coastei stâncoase din Vigo şi la ele se poate ajunge numai cu feribotul. Insulele aparţin unei rezervaţii naturale de păsări.